Μακαρονάδα Σισιλιέν
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 03/05/2014 - 09:35
Μια καλοκαιρινή συνταγή με πεντανόστιμες μελιτζάνες και μοσχομυρωδάτο βασιλικό. Αν είναι κι απ'τον κήπο σας, ακόμα καλύτερα.
Συστατικά:
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
400 γρ. ντοματάκια σε κονσέρβα, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
500 γρ πέννες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
- Αλατίζετε τους κύβους της μελιτζάνας και τους αφήνετε να στραγγίσουν για 30 λεπτά, για να αποβάλουν τους πικρούς χυμούς τους.
- Ξεπλένετε τους κύβους μελιτζάνας με κρύο νερό και τους στραγγίζετε καλά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά.
- Προσθέτετε τα ντοματάκια, το χυμό τους και το βασιλικό, και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βράζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε αλάτι.
- Ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια, ανακατεύετε και τις αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
- Σουρώνετε, μεταφέρετε σε μια ζεστή πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα της μελιτζάνας. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα
Tips
Εκτός από παρμεζάνα, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο λευκό ελληνικό τυρί, όπως φέτα, μυζήθρα ή ανθότυρο
Προέλευση:
Κατηγορία:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: