BACK

Μακαρόνια με κιμά, αρακά και κάρυ

Για τις δύσκολες μέρες που δεν υπάρχει χρόνος για σούπερ μάρκετ και το ψυγείο είναι άδειο, μια γρήγορη  μακαρονάδα απίθανη!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

500 γρ.  Spaghetti
2 φλιτζάνια κιμά
2 φλιτζάνια αρακά κατεψυγμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 πρέζα κάρυ
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι & Πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες:

Σε ένα ευρύχωρο βαθύ τηγάνι μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά τις 2 σκελίδες σκόρδο με το μισό λάδι.
Προσθέτουμε τον κυμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα προσέχοντας να μην κολλήσει στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα .  ο αφήνουμε λίγο στη φωτιά ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη , το κάρυ , το αλάτι και το πιπέρι .
Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό , σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 20’ περίπου,  10 λεπτά πριν βράζουμε τα μακαρόνια.
Τα στραγγίζουμε στο σωστό χρόνο. Κλέβουμε λίγο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει αρχίσει να πείζει ώστε να ανακατεύεται ωραία με την κουτάλα . Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια να κοκκινίσουν και σερβίρουμε με παρμεζάνα  τριμμένη .
 

Tips

Μπορείτε να τα φτιάξετε κ με ρίζι αλλά και σκέτο!