Σπαγγέτι με κιμά και σάλτσα βότκας
Δημοσιέυτηκε: Thu, 09/16/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:36
Η κλασσική μπολονιέζ αλλά με δόσεις βότκας που την κάνουν πιό γευστική αλλά όχι για παιδιά.
Συστατικά:
500 γρ. σπαγγέτι
1 φλιτζάνι βότκα ανακατεμένη με 1 κουταλάκι ξίδι
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
120 γρ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα
1 κ.σ. βασιλικός ξερός
1 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
180 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο - αλάτι
Οδηγίες:
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ τους βάζουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το μείγμα της βότκας σε τρεις δόσεις, αφήνοντάς το να μειωθεί καλά μετά από κάθε δόση.
- Προσθέτουμε τον κιμά στο μείγμα του κρεμμυδιού και σοτάρουμε μέχρι να σκουρύνει.
- Κάνουμε πουρέ (ή λιώνουμε) τις ντομάτες με το χυμό τους και το βάζουμε στο μείγμα του κιμά, μαζί με το βασιλικό, τα μανιτάρια, τις ελιές με το χυμό τους και το μαϊντανό.
- Σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες ανακατεύοντας που και που. Δοκιμάζουμε πριν σερβίρουμε η σάλτσα θα πρέπει να έχει γεύση προς το αλμυρό.
- Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, τα αναμιγνύουμε καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Ειδικές κατηγορίες: