Πατατόσουπα αλά Zagorje
Ιδιαίτερη πατατόσουπα με ξίδι και ξινή κρέμα που θα κάνει ένα πρωότπυπο πρώτο πιάτο σε ένα χειμωνιάτικο τραπέζι και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Συστατικά:
700 γρ. πατάτες
50 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
50 γρ. καπνιστό μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml ξινή κρέμα
1 κουτ. σούπας ανάμικτα μπαχαρικά
μαντζουράνα
φύλλο δάφνης
μαϊντανός
ξίδι
αλάτι και πιπέρι
γλυκιά κόκκινη πάπρικα
850-1000 ml αλεύρι
1 lt νερό
Οδηγίες:
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις πατάτες.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μπέικον.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με γλυκιά κόκκινη πάπρικα
2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα ανάμεικτα μπαχαρικά, τη μαντζουράνα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
3. Πασπαλίζουμε με αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κατάλληλη ποσότητα νερού.
4. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
5. Πολτοποιούμε τη σούπα με ένα μίοξερ χειρός.
6. Προσθέτουμε την ξινή κρέμα (smetana), τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο, και το ξίδι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε ζεστή.