BACK

Τάρτα από πατάτες με σκόρδο στο τηγάνι - Γκαλέτ (Galette)

Η γκαλέτ είναι ένα είδος ζύμης, στην προκειμένη περίπτωση την ζύμη αποτελούν οι πατάτες που σιγοψήνονται στο τηγάνι ψιλοκομμένες μαζί με άλλα μυρωδικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι και  πιπέρι
1/3   φλ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κρατάμε σε μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν.
2. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
3. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια .
4. Ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
6. Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε στο τηγάνι σαν πίτα.
7. Σκεπάζουμε.
8. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
9. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω.
10. Αναποδογυρίζουμε τη γκαλέτ  σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη μεριά για να ψηθεί, για άλλα 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.

 

Tips

Τολμήστε και βάλτε δύο αυγά λίγο πρίν τελειώσει το ψήσιμο της δεύτερης πλευράς. Το φαγάκι απογειώνεται σε αγαπημένες παιδικές γεύσεις - πατάτες μέ αυγά -