Κουνέλι στην κατσαρόλα με μαυροδάφνη
Στο υπέροχο κουνέλι στιφάδο την δύναμη της σάλτσας την δίνει η υπέροχη μαυροδάφνη.
Συστατικά:
1 1/2 κιλό κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
150-160 γρ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι μαυροδάφνη
12 κρεμμύδια του στιφάδου
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνη
½ μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 μικρό ξύλο κανέλα
αλάτι & πιπέρι
2 κουταλιές σούπας καρυδόψιχα κοπανισμένη χοντρά
Οδηγίες:
Μαρινάρουμε το κουνέλι στο ξίδι μαζί με ένα φλιτζάνι νερό για 2 ώρες.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι για να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε και το κουνέλι. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη.
Προσθέτουμε το καρότο και τα μπαχαρικά. Πιπερώνουμε. Ρίχνουμε περίπου ½ ποτήρι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να είναι τρυφερό το κρέας. Αλατίζουμε στο τέλος.
Γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.