Χοιρινό κυδωνάτο με αρμπαρόριζα
Ιδιαίτερο χοιρινό από την γεύση που δίνει το κυδώνι.
Συστατικά:
1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε λωρίδες
4 κυδώνια
10 δαμάσκηνα
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
3-4 φύλλα αρμπαρόριζας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Σοτάρετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το κρέας.
Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε το κρέας να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζετε τα κυδώνια και τα κόβετε σε φέτες. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, τα ρίχνετε μέσα στη χύτρα μαζί με τα δαμάσκηνα και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.
Αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά και προσθέτετε το λεμόνι, τη ζάχαρη και αν χρειαστεί λίγο νερό.
Μόλις τα κυδώνια μαλακώσουν είναι έτοιμο και σερβίρετε.
Συνοδεύεται με ρύζι στον ατμό.