Χταπόδι με σπανάκι
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 09/02/2013 - 11:01
Συστατικά:
1 kg χταπόδι
1 kg φρέσκο σπανάκι
1/2 kg κρεμμύδια
1/2 kg ντομάτες
2 κουτ. μαϊντανό
2 φλ. άσπρο κρασί
4 κουτ. λάδι
χυμός από 1/2 λεμόνι
πιπέρι, μοσχοκάρυδο και λίγη ζάχαρη
Οδηγίες:
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια σε 2 κουτ. λάδι. Ρίχνετε πρώτα το χταπόδι, βρασμένο και κομένο, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, τις ντομάτες, το κρασί, το μαϊντανό, λεμόνι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αφήστε να βράσουν για 1/2 ώρα.
Προσθέτετε το σπανάκι, (που θα έχετε ήδη βράσει, στο δικό του νερό, με το υπόλοιπο λάδι) και τη ζάχαρη. Σιγοψήστε για 3/4 της ώρας.
Παραλλαγή αυτού του τρόπου είναι αντί για τις ντομάτες να προσθέσετε 350 γρ. γιαούρτι και 4 κουτ. παρμεζάνα.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: