Καραβίδες πανέ με μυρωδικά
Ένα εύκολο ορεκτικό που θα αρέσει σίγουρα σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να τηγανίσετε και σε σησαμέλαιο για πιο ιδιαίτερη γεύση. Μπορεί να σερβιριστεί και χωρίς το ψωμάκι με μια νόστιμη ντιπ στο πλάι.
Συστατικά:
20 ισόπαχες φετούλες γαλλικής μπαγκέτας
20 καραβίδες, καθαρισμένες, κρατώντας τις ουρίτσες τους
5 φέτες ψωμί του τοστ
ξύσμα πορτοκαλιού
1 ματσάκι μαϊντανός
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Αλέστε στο μπλέντερ το ψωμί του τόστ, αλάτι και πιπέρι, το ξύσμα από μια φέτα φλούδας πορτοκαλιού και τα φύλλα του μαϊντανού.
Πανάρετε μ’ αυτό το μείγμα τις καθαρισμένες καραβίδες και τηγανίστε τις σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανές. Εν τω μεταξύ κόψτε τη γαλλική μπαγκέτα, φρυγανίστε τις φετούλες και διατηρείστε τις ζεστές.
Τοποθετήστε τις πάνω στα ζεστά ψωμάκια.