Mπρόκολο με χυλοπίτες στον φούρνο - Kugel
Δημοσιέυτηκε: Fri, 08/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Παραδοσιακό εβραϊκό φαγητό που μοιάζει με πουτίγκα και συνήθως φτιάχνετε με χυλοπίτες ή πατάτες.
Νόστιμο, χορταστικό και απόλυτα σπιτικό είναι ένα φαγητό που θα σας κάνει να αισθανθείτε αυτό που λέμε comfort food! Ό,τι πρέπει για ένα γεύμα με φίλους!
Συστατικά:
1 φλ. λεπτές χυλοπίτες
1 ½ φλ. κομμένο μπρόκολο
1/4 φλ. ανάλατης μαργαρίνης
3 μεγάλα αβγά
1 φλ. κρέμα γάλακτος (εξίσου καλή και η φυτική κρέμα γάλακτος)
1 κρεμμύδι, κομμένο
Οδηγίες:
Λαδώνουμε ένα ταψί 22 X 32 εκατοστά.
1. Βράζουμε τις χυλοπίτες κανονικά και στραγγίζουμε.
2. Βράζουμε το μπρόκολο για 10-15 λεπτά και στραγγίζουμε.
3. Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ χτυπάμε τα αβγά, την κρέμα και το κρεμμύδι.
4. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και το μπρόκολο και ανακατεύουμε.
5. Λιώνουμε τη μισή μαργαρίνη και προσθέτουμε στο μείγμα με τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
6. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και περιχύνουμε από πάνω την υπόλοιπη μαργαρίνη.
7. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
8. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 30 λεπτά.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: