Μαύρη και πορτοκαλιά σαλάτα
Δημοσιέυτηκε: Wed, 06/09/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 07/25/2013 - 14:49
Νόστιμη σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι που χρειάζεται πρωτότυπα και εντυπωσιακά πιάτα!
Συστατικά:
3 πορτοκάλια
115 γρ/1 φλ. μαύρες ελιές
15 ml/1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
15 ml/1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το ντρέσσινγκ
30 ml/2 κ.σ. ελαιόλαδο
15 ml/1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2,5 ml/1/2 κ.γ. πάπρικα
2,5 ml/1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
Οδηγίες:
Με ένα μυτερό μαχαίρι, κόψτε και αφαιρέστε τη φλούδα και τη λευκή ψίχα των πορτοκαλιών και χωρίστε το φρούτο σε κομμάτια.
Βάλτε τα πορτοκάλια σε ένα μπολ σαλάτας και προσθέστε τις μαύρες ελιές, τον κορίανδρο και τον μαϊντανό.
Αναμίξτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το κύμινο.
Ρίξτε το ντρέσσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε ελαφρά. Παγώστε το για 30 λεπτά και σερβίρετε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: