Ψωμί πολύσπορο με ξυνόγαλο ή γάλα
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 08/06/2013 - 11:23
Ένα ιδιαίτερο ψωμί με χαρακτηριστική γεύση.
Συστατικά:
250 γρ. αλεύρι σικάλεως
250 γρ. αλεύρι κριθαριού
250 γρ. ρεβιθάλευρο
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
250 γρ. προζύμι
200 ml ξινόγαλο
λάδι
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε 250 γρ. αλεύρι σικάλεως, 250 γρ. αλεύρι κριθαριού, 250 γρ. ρεβιθάλευρο, 250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως.
Ανοίγουμε το μείγμα σαν ηφαίστειο και προσθέτουμε 250 γρ. προζύμι και νερό. Ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες. Διορθώνουμε με λίγο αλεύρι, 200 ml ξινόγαλο.
Αφήνουμε το μείγμα να ηρεμήσει και πλάθουμε την ζύμη σε σχήμα λαγάνας. Tην ταπώνουμε με τα δάχτυλα. Περνάμε από πάνω ένα βρεγμένο βετέξ, τοποθετούμε νιφάδες σικάλεως και κριθαριού, λαδώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο, σε θερμοκρασία 180 βαθμών για μία ώρα περίπου.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: