BACK

Ραβιόλια με σπανάκι και κατίκι

Φτιάξτε τα δικά σας φρέσκα ζυμαρικά! Η διαδικασία είναι πολύ δημιουργική. Βάλτε και τα παιδιά στη διαδικασία να ανακατέψουν και να ζυμώσουν. Θα το ευχαριστηθείτε όλοι πολύ.

Η ζύμη για τα ραβιόλια θα πρέπει να είναι πολύ λεπτή γιατί γίνεται διπλή με το πάνω φύλλο, και φουσκώνει πολύ.

Επίσης η ζύμη μπορεί να γίνει με σιμιγδάλι, βάζοντας 30% επιπλέον υγρά (νερό).

Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε τα ραβιόλια, αφού βράσουν, από τηγανάκι με βούτυρο για περισσότερη γεύση, με προσοχή όμως για να μη σπάσουν.

 

Για ραβιόλι ολικής αλέσεως χρησιμοποιούμε αλεύρι σκληρό 100gr και 100gr αλεύρι ολικής

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (5 votes)

Συστατικά:

Για τη ζύμη
200 γρ αλεύρι σκληρό
30 ml ελαιόλαδο
νερό
2 κρόκοι αβγών
αλάτι

Για τη γέμιση
300 γρ σπανάκι
100 γρ κατίκι Δομοκού
άνηθος
60 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 αβγά
300 ml σάλτσα ντομάτας
80 γρ κεφαλογραβιέρα

Οδηγίες:

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, σε μάρμαρο εργασίας
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμαράκι.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.


1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε το σπανάκι για να βγάλει τα υγρά του.

2. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε.

3. Βάζουμε και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τα καρυκεύματα και τον άνηθο.

4. Τα βγάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το κατίκι, ενσωματώνοντάς τα με μια ξύλινη σπάτουλα.

5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό στρώμα και βάζουμε τη γέμιση σε μικρές μπάλες.

6. Κλείνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Κολλάμε τις άκρες με τον κρόκο αβγού, την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα και αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν.

7. Βράζουμε τα ραβιόλια για 8-10 λεπτά περίπου (εξαρτάται το μέγεθος) σε αλατισμένο νερό που βράζει δυνατά.

8. Στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με κεφαλογραβιέρα και γκρατινάρουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας.