Ψωμί σίκαλης με ηλιόσπορους
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 08/07/2013 - 10:11
Συστατικά:
750 γρ. αλεύρι από σίκαλη
300 γρ. αλεύρι άσπρο
1 μπόλ προζύμι γιαουρτιού
1 κουτ. σπόρο κάραγουεϊ
1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
100 γρ. ηλιόσπορο τριμμένο
23 κουτ. λάδι
Οδηγίες:
Ακολουθήστε τη συνηθισμένη διαδικασία. Όταν τελειώσετε, αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει αρκετά και μετά πλάστε 2 φραντζόλες και βάλτε τες στις μακρουλές φόρμες του κέικ. Ξανασκεπάστε το με πετσέτα ν' ανέβει και ψήστε στους 180°C.
Παραλλαγή: Μπορείτε να παραλείψετε τον ηλιόσπορο και να προσθέσετε 250 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα, ελαφρά ψημένα. Μπορείτε επίσης να βάλετε και τον ηλιόσπορο και τα αμύγδαλα.