BACK

Τηγανιά με Λουκάνικο

Ο πιο γρήγορος μεζές για μεσημεριανό τσίπουρο και για απρόσμενους καλεσμένους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

πατάτες σε κύβους, σχεδόν τηγανισμένες, ή ρύζι ή μακαρονάκι ή κριθαράκι ή πλιγούρι (βρασμένα)
πιπεριά κόκκινη γλυκιά ψιλοκομμένη
κρεμμύδι ξερό και φρέσκο ή ξερό σκόρδο (ψιλοκομμένα)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λουκάνικο κομμένο σε φέτες ή 4-5 κουταλιές τσιγαρίδες
σκληρό τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι και ξερό καυτερό κόκκινο
λίγο βούτυρο
μισό λεμόνι

Οδηγίες:

Τσιγαρίζετε το λουκάνικο με λίγο βούτυρο (εάν χρησιμοποιήσετε τσιγαρίδες το λίπος τους φτάνει) και αμέσως προσθέτετε τις πατάτες ή όποιο άλλο υλικό βάσης. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτετε μαϊντανό, σκορδοκρέμμυδα, πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και μόλις δείτε το μεζέ έτοιμο στύβετε ελάχιστο λεμόνι, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Συνοδεύεται με τσίπουρο (και μάλιστα από Ζαμπέλα), οπωσδήποτε όμως σκέτο χωρίς γλυκάνισο ή κόκκινο μπρούσκο κρασί.

Tips

Η Ζαμπέλα ή Ιζαμπέλα όπως είναι το πλήρες όνομα της, είναι η κυριότερη ποικιλία αμπέλου της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων.