Παστό αρνίσιο μπουτάκι με δεντρολίβανο
Μία ιδιόμορφη συνταγή με άριστα γευστικά αποτελέσματα καθ ότι το αρνί ταιρειάζει απόλυτα με το δεντρολίβανο.
Συστατικά:
1 αρνίσιο μπουτάκι, γύρω στα 2 κιλά
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί, αρετσίνωτο
2 1/2 κιλά χοντρό αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένετε πολύ καλά το μπουτάκι, χωρίς να βγάλετε το κόκκαλο ή την μπόλια και το αφήνετε να στεγνώσει.
Πλένετε το μπουτάκι για δεύτερη φορά με το κρασί. Το περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και το πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο.
Απλώνετε μια στρώση από το αλάτι πάχους περίπου 2 εκ. σε ένα μεγάλο ταψί. Βάζετε το μπουτάκι πάνω από αυτήν την στρώση και το σκεπάζετε με μια ακόμη χοντρή στρώση αλατιού.
Βάζετε το ταψί με το μπουτάκι στη μέση του φούρνου και ψήνετε για 200°C επί 2 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, βγάζετε το ταψί από το φούρνο, σπάτε την κρούστα του αλατιού και σερβίρετε το μπουτάκι μαζί με μπόλικη πράσινη σαλάτα.