Στιφάδο
Συστατικά:
1 1/2 κιλό άπαχο μοσχάρι
1 1/4 κιλό κρεμμυδάκια
200 ml ελαιόλαδο
200 ml ξίδι (αναλόγως με τις προτιμήσεις σας)
3/4 του κιλού ντομάτες
2 φύλλα δάφνης
1 κεφάλι σκόρδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
αλάτι και κόκκοι από μπαχάρι
Οδηγίες:
Πλένετε και τεμαχίζετε το κρέας σε κομμάτια στο μέγεθος ενός αυγού, τα οποία βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα καθαρισμένα και πλυμένα κρεμμυδάκια, τις σκελίδες από το κεφάλι του σκόρδου, τις τομάτες, το ξίδι, το λάδι, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το μπαχάρι. Βάζετε όσο νερό απαιτείται για να γεμίσει η κατσαρόλα, κλείνετε το καπάκι και ανάβετε το μάτι της κουζίνας.
Αφού έχει βράσει το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 2-3 ώρες χωρίς να βγάλετε το καπάκι.
Θα πρέπει να πιει όλο του το ζουμί και να μείνει μόνο το λάδι.