Ταλιολίνι πορτοκάλι με ραγού πάπιας
Μία συνταγή δύσκολη για μάγειρες με επιτηδευμένη γνώση στην τεχνική.
Συστατικά:
Για τα Ταλιολίνι:
100 γραμμάρια (2/3 φλιτζανιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
Αν δεν έχετε μηχανή για την παρασκευή ζυμαρικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτή την συνταγή, αντί για τα φρέσκα ταλιολίνι, 250 γραμμάρια Bavette (λαζανάκι) της Barilla.
Για το ραγού:
200 γραμμάρια φιλέτο από στήθος πάπιας
150 γραμμάρια, συνολικά, από διάφορα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότα, κολοκύθια), κομμένα σε κύβους
150 ml κρέμα γάλακτος
2 πορτοκάλια
4 κρόκοι αυγών
βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
άσπρο πιπέρι σε κόκκους
Οδηγίες:
Για τα Ταλιολίνι:
Ζυμώστε καλά τα δυο αλεύρια μαζί με τα αυγά, μια κουταλιά λάδι και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε για λίγο τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και μετά ανοίξτε την με την ειδική μηχανή των ζυμαρικών σε λεπτα φύλλα. Αφήστε τα φύλλα να στεγνώσουν για λίγη ώρα κι έπειτα, περάστε τα από το κατάλληλο εξάρτημα για ταλιολίνι.
Για το ραγού:
Σοτάρετε μέσα σε λίγο λάδι τα λαχανικά, κομμένα σε κύβους, και, στη συνέχεια, προσθέστε το στήθος της πάπιας, κομμένο επίσης σε κύβους και αφήστε τα να ροδίσουν. Αλατίστε και πιπερώστε το ραγού, που θα πρέπει να έχει πηχτή σάλτσα. Ρίξτε τα ταλιολίνι σε άφθονο, αλατισμένο νερό που βράζει. Στο μεταξυ, αφαιρέστε από τα πορτοκάλια, μόνο το πορτοκαλί μέρος από κάθε φλούδα, κόψτε το σε μικρούς κύβους και σοτάρετέ τους σ’ ένα βαθύ τηγάνι, μαζί με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο.
Προσθέστε τους κρόκους που θα τους έχετε ήδη χτυπήσει μαζί με την κρέμα γάλακτος, και στη συνέχεια, τα ταλιολίνι, βρασμένα αλ ντέντε και ελαφρά σουρωμένα. Αλατίστε τα λίγο και καλύψτε τα με το ραγού. Μεταφέρετε το φαγητό με μια πιατέλα, προσθέστε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.