Τάρτα με τομάτες, μυρωδικά και χαλούμι
Ελαφριά τάρτα με τοματίνια και την ιδιαίτερη γεύση από το χαλούμι.
Συστατικά:
6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
6 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
48 τοματίνια ή τομάτες τσέρι, κομμένες στην μέση κατά μήκος
αλάτι & πιπέρι
1φύλλα φρέσκιας σφολιάτας ψυγείου
100 γρ. χαλούμι, ψιλοτριμμένο
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ρίγανη
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε το σκόρδο μέσα σε ένα κομματάκι από αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε με 1 κουταλάκι λάδι. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σαν πακέτο.
Ανακατεύουμε τα τοματάκια με το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τα κομμάτια με την κομμένη μεριά προς τα πάνω σε ένα ρηχό ταψί. Στη μέση της λαμαρίνας, ανάμεσα στις τομάτες, βάζουμε το πακετάκι με το σκόρδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ζαρώσουν τα τοματάκια χωρίς να διαλυθούν. Το σκόρδο θα έχει μαλακώσει. Αφαιρούμε τις τομάτες και το σκόρδο και ανεβάζουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα φύλλο φρέσκιας σφολιάτας σε παραλληλόγραμμο με διαστάσεις περίπου 32 Χ 20 εκ. Με ένα κοφτό μαχαίρι αφαιρούμε λίγο από τις άκρες, εάν είναι ακανόνιστες. Μεταφέρουμε τη φρέσκια σφολιάτα στη λαμαρίνα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη φρέσκια σφολιάτα παντού. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο της φρέσκιας σφολιάτας. Τοποθετούμε την ανοιγμένη σφολιάτα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε το μισό χαλούμι στην επιφάνεια της σφολιάτας, αφήνοντας ένα κενό 2 εκ. γύρω-γύρω, σαν μπορντούρα. Τοποθετούμε τις τομάτες με την κομμένη μεριά προς τα πάνω σε τέσσερις-πέντε λωρίδες πάνω από το τυρί. Ανάμεσα στις τομάτες τοποθετούμε τις σκελίδες του σκόρδου, πιέζοντας τις λίγο, για να γίνουν σαν κρέμα. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα, γύρω στα 20-25 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.