Θαλασσινά στην κατσαρόλα με πένες και ούζο
Καλοκαιρινή πανδαισία θαλασσινών.
Συστατικά:
1 κουταλιά της σούπας σχινόπρασο ψιλοκομμένο (είδος πράσου, ευρύτερα γνωστό ως ""chives"")
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
200 γρ. γαρίδες
200 γρ. καραβίδες
200 γρ. μύδια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι
500 γρ. πένες τρικολόρε
1 σφηνάκι ούζο
2 ½ φλιτζάνια νερό
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε το σχοινόπρασο. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά, καθαρισμένα και καλά πλυμένα. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά. Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με λίγο λάδι και τις σερβίρουμε μαζί με τα θαλασσινά.
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Σπηλιά για την παραχώρηση της συνταγής.