BACK

Τούρτα μους σοκολάτας

Μια εκπληκτική τούρτα για μια ιδιαίτερη γιορτή!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

Για το παντεσπάνι
175 γρ κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο

Για τη μους
2 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κρόκοι αυγού
300 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες:

Για το παντεσπάνι
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τ' αυγά και προσθέτουμε το κακάο και, χτυπώντας πιο αργά, προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160, περίπου 12 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε για την τούρτα.

Για τη μους
Ζεσταίνουμε ελαφρά το μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με το μισό γάλα. Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε σ' αυτό προσεκτικά λίγο λίγο το ζεστό μείγμα κρέμας και γάλακτος. Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να πήξει. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με την ζεστή κρέμα και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Στρώνουμε το παντεσπάνι στο ταψί, γεμίζουμε με τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο 8-10 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε με καραμελωμένα καρύδια.


 

Tips

Για να καραμελώσουμε καρύδια τα βρέχουμε ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική (1 φλιτζάνι ζάχαρη για 2 φλιτζάνια καρύδια). Ψήνουμε στους 200 C, περίπου 15 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε τα γλυκά μας. Ταιριάζουν θαυμάσια με σοκολάτα και παγωτό.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: