Τραγανό μπισκότο φιστικιού Αιγίνης με ριζότο απο γαλα καρύδας και σπόρια απο ρόδι
Συστατικά:
Για το μπισκότο:
25 γραμμ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
25 γραμμ. καφέ ζάχαρη
5 γραμμ. αλεύρι μαλακό
20 γραμμ. κρέμα γάλακτος, ζωική 35%
1 δόση βανίλια, σε σκόνη
Για το ριζότο:
100 γραμμ. ρύζι καρναρόλι
100 γραμμ. νερό
100 γραμμ. γάλα καρύδας
20 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
21 γραμμ. σπόρια από ρόδι"
Οδηγίες:
Για το μπισκότο:
Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και να αφρατέψουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας απλώστε λίγη ζύμη σε ένα δίσκο σιλικόνης σε διάφορα σχήματα. Ψήστε τα μπισκότα στο φούρνο στους 180οC για 15' περίπου. Μόλις ψηθεί, δώστε αμέσως το σχήμα που επιθυμείτε.
Για το ριζότο:
Βράστε καλά το νερό με το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα καρύδας και αφήστε το μίγμα να βράσει για 1' ακόμη. Τέλος, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τα ρόδια και το βούτυρο. Αφήστε το μίγμα να γλασάρει και φορμάρετε.
Mια συνταγή του Μίλτου Καρούμπα
απο το βιβλίο Ελληνική Γαστρονομία -34 Έλληνες Σεφ Δημιουργούν