BACK

Τρούφες με κονιάκ

Ένα γλυκό που μπορείτε να δωρίσετε σε όμορφα κουτιά την περίοδο των γιορτών!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (8 votes)

Συστατικά:


25 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα bitter, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μπράντι ή κονιάκ
2 κουταλιές κακάο πικρό σε σκόνη, κοσκινισμένο

 

Οδηγίες:

Λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Αφήνετε να κρυώσει για 2 λεπτά και, στη συνέχεια, ρίχνετε, ανακα­τεύovτας, το μπράvτι ή το κονιάκ, το κα­κάο και την κρέμα γάλακτος.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.

Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθετε σε μπαλίτσες.

Τις βάζετε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, το οποίο προηγουμέ­νως έχετε στρώσει σε ένα ταψί, και αφήνε­τε να κρυώσουν για 20 λεπτά μέχρι να στα­θεροποιηθούν.

Κυλάτε τις μπαλίτσες στο κακάο.

 

Αφήνετε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 2 ώρες και τα σερβίρετε, αφού πρώτα τα βάλετε στις ειδικές χάρτινες θήκες.

 

Συμβουλή: Είναι προτιμότερο να κυλήσετε τις μπαλίτσες πάνω στο κακάο με τη βοήθεια δυο πιρουνιών, επειδή μπορεί να μαλακώσουν πολύ εάν τις πιάσετε με τα χέρια σας.

 

Από το βιβλίο ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ της Κωνσταντίνας Αθανασίου.

Από τις εκδόσεις Φυτράκη.

Tips

Μπορείτε να τα καλύψετε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή ακόμα καλύτερα με μπόλικο τσίλι.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: