Κλασική σάλτσα ντομάτας
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 01/05/2018 - 12:49
Σάλτσα ντομάτας ή αλλιώς το α και το ω της μαγειρικής.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού και πάντα, για μακαρόνια, για κρέας, για να νοστιμίσει οτιδήποτε!
Προτιμήστε φρέσκες ντομάτες, κόκκινες και ζουμερές!
Συστατικά:
12 ντομάτες ή 4 κονσέρβες αποφλοιωμένης ντομάτας /440 γρ.
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη, βασιλικό ή φύλλα μαντζουράνας
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Βάζουμε τις ντομάτες σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τις βράζουμε για ένα λεπτό.
- Βγάζουμε από την κατσαρόλα περνάμε για λίγο από κρύο νερό και ξεφλουδίζουμε. και ψιλοκόβουμε. Αν χρησιμοποιούμε ντομάτες κονσέρβας, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα από αυτά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
- Βάζουμε τις ντομάτες, το κρασί, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά αν χρησιμοποιούε ντομάτες κονσέρβας ή 35 λεπτά για τις φρέσκες.
- Η σάλτσα μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
- Αν θέλουμε να την κρατήσουμε περισσότερο τη βάζουμε στην κατάψυξη αφού τη χωρίσουμε σε μικρές ποσότητες.
- Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη 4-5 μήνες.
Για καλύτερα αποτελέσματα βάζουμε την σάλτσα μας σε αποστειρωμένα βάζα
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: