BACK

Αχλάδια βρασμένα σε γλυκό κρασί και βανίλια

Γλυκάκι ελαφρύ εύκολο και γευστικό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

6 αχλάδια αρκετά σφιχτά
750 ml (1 μπουκάλι) κρασί «Μοσχάτο»
2 κλωναράκια βανίλια σχισμένα κάθετα στα δύο
φλούδες και χυμός από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι (μπορούμε να τα καθαρίσουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα).

 

Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα (να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να χωράει ακριβώς τα αχλάδια και να καλυφθούν με το κρασί) και προσθέτουμε το κρασί μαζί με τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού.

 

Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αδειάζουμε τα κλωναράκια βανίλιας από το εσωτερικό τους και τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα.


Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα αχλάδια και τα σερβίρουμε κρύα με γιαούρτι ή με κάποιο λευκό τυρί.
 

Για τους τολμηρούς είναι υπέροχος συνδυασμός με ροκφόρ.

 

 

 

Tips

Εάν δεν έχουμε κρασί «Μοσχάτο» μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λευκό ξηρό κρασί προσθέτοντας 100 γρ. ζάχαρη στο βράσιμο.