Ασπρη σάλτσα για κρέπες
Μια ελαφρια μπεσαμέλ είναι το απόλυτο ταίρι σε μυρωδάτες κρέπες, ειδικά τον χειμώνα.
Συστατικά:
10 μικρά μανιτάρια
1 χοντρή φέτα ζαμπόν
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα
τυρί τριμμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
Οδηγίες:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομματάκια και τα ζεματίζουμε σε 1 φλιτζάνι νερό για 2 λεπτά.
Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και επαναφέρουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
Όταν το γάλα είναι έτοιμο να βράσει (σε περίπου 10 λεπτά) και αρχίζει να πήζει, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το ζαμπόν, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε να πήξει και άλλο για 1 λεπτό.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη!