Κινόα με μπέικον και μυρωδικά
Μια σαλάτα με Κινόα, μπέικον και μυρωδικά, τέλεια για όσους αποφεύγουν την γλουτένη
Συστατικά:
1/3 φλ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένα πλατιά
λίγο παρθένο ελαιόλαδο
2 χοντρές φέτες μπέικον κομμένες
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 φλ. κινόα
2 φλ. ζωμό από κοτόπουλο
5 φύλλα φασκόμηλο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανό και σχοινόπρασο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ψήνουμε το μπέικον μέχρι γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε την κινόα, τον ζωμό, το φασκόμηλο, και μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου για ένα τέταρτο. Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο, για πέντε δέκα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Πετάμε το φασκόμηλο και ανακατεύουμε μαλακά μέσα στη κινόα τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο.