Μουσταλευριά
Δημοσιέυτηκε: Mon, 08/27/2007 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 12/11/2014 - 11:08
Μια συνταγή για ένα από τα πιο αγαπήμενα και εύκολα γλύκισματα για μικρούς και μεγάλους.
Συστατικά:
1 1/2 φλ. κορν φλάουρ
9 φλ. χυμό σταφύλλι, συμπυκνωμένο
3-4 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
κανέλα τριμμένη
Οδηγίες:
1. Σε μεγάλο μπολ, διαλύστε το κορν φλάουρ σε 2 φλιτζ. από το χυμό και προσθέστε κατόπιν και τον υπόλοιπο.
2. Βάλτε σε κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να αρχίσει να βράσει και να δέσει.
4. Προτού σερβίρετε, πασπαλίστε με σουσάμι, καρύδια, και κανέλα.
Tips
Φτιάξτε την μουσταλευριά στην επόχη της, ή εναλλακτικά αν δε βρείτε μούστο, ετοιμάστε τη με πετιμέζι!
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: