BACK

Μουσταλευριά

Μια συνταγή για ένα από τα πιο αγαπήμενα και εύκολα γλύκισματα για μικρούς και μεγάλους.
Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 1/2 φλ. κορν φλάουρ
9 φλ. χυμό σταφύλλι, συμπυκνωμένο
3-4 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
κανέλα τριμμένη

Οδηγίες:

1. Σε μεγάλο μπολ, διαλύστε το κορν φλάουρ σε 2 φλιτζ. από το χυμό και προσθέστε κατόπιν και τον υπόλοιπο. 

2. Βάλτε σε κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να αρχίσει να βράσει και να δέσει.

3. Μεταφέρετε σε μικρά μπολ ή σε πιάτα σούπας, και αφήστε να κρυώσει εντελώς. 

4. Προτού σερβίρετε, πασπαλίστε με σουσάμι, καρύδια, και κανέλα. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τουλάχιστον.

 

Tips

Φτιάξτε την μουσταλευριά στην επόχη της, ή εναλλακτικά αν δε βρείτε μούστο, ετοιμάστε τη με πετιμέζι!