Κόκκινη κολοκυθόπιτα
Η κολοκύθα, είναι από τα λαχανικά που έχουν μεγάλο χρόνο ζωής κι έτσι πολλές φορές στα νησιά την μαγειρεύουν μέχρι και τα Χριστούγεννα.
Μια γέμιση που αξίζει να δοκιμάσετε!
Συστατικά:
1,5 κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
1 φλιτζ. (150 γρ.) σταφίδες
1 φλιτζ. (150 γρ.) καρύδια κομμένα
1 φλιτζ. (150 γρ.) αμύγδαλα, καθαρισμένα και κομμένα
1 φλιτζ. (50 γρ.) τρίμματα παξιμαδιού
1,5 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι γαρίφαλα τριμμένα
4-5 κουταλιές ζάχαρη
250 γρ. φύλλο κρούστας (περίπου μισό πακέτο)
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. βάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε τη μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά της. Βάζετε μετά την κολοκύθα και όλα τα συστατικά (εκτός από το φύλλο και το λιωμένο βούτυρο) σε μια γαβάθα και τα αναμιγνύετε καλά. Βάλτε μια στρώση φύλλου στον πάτο ενός μετρίου ταψιού και αλείψτε τη με βούτυρο. Κάνετε το ίδιο με δυο ακόμη στρώσεις και μετά βάζετε το μείγμα από πάνω. Βάζετε 3-4 στρώσεις στην κορυφή, μια μια αλειμμένες με βούτυρο. Κόψτε το φύλλο που περισσεύει από το ταψί και χαράξτε την πίτα σε τετράγωνα. Ψήστε για μια ώρα περίπου.