Σαλάτα με ξυνόμηλο σέλερι καρύδια και σως γιαούρτι ταχίνι
Υπέροχη και ιδιαίτερη σαλάτα με ξυνόμηλα και σέλερι αλλά και με γευστικότατη σως από γιαούρτι ταχίνι και πετιμέζι.
Συστατικά:
Για την βάση της σαλάτας
1 ξυνόμηλο
300 γρ. από λόλα πράσινη και κόκκινη σγουρή
1 φλ. καρύδια ψίχα
2 κλωνάρια σέλερι
Για την σως
6 κ.σ. γιαούρτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ξίδι λευκό
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. πετιμέζι
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε το μήλο από τα κουκούτσια (αφήνουμε την φλούδα).
Πλένουμε καλά και κόβουμε με το χέρι τις λόλες σε μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε το σέλερι ώστε να φύγουν οι ίνες του και το κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια.
Σε ένα βάζο ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε καλά.
Διορθώνουμε την πυκνότητα προσθέτοντας λίγο νερό αν μας έχει βγει πολύ σφιχτή.
Απλώνουμε τις λόλες στην σαλατιέρα μας και από πάνω βάζουμε τα μήλα και το σέλερι.
Γαρνίρουμε με τα καρύδια και περιχύνουμε την σως.