BACK

Συνοδευτικές σάλτσες ψητών

Σάλτσες πικάντικες,απαλές, ιδιαίτερες για να συνοδεύσετε τα ψητά σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (6 votes)

Συστατικά:

Υλικά για τη σάλτσα με γιαούρτι
1 μεγάλη ρίζα φινόκιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι της σούπας λάδι
125 γρ. γιαούρτι σακούλας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη καυτερή σάλτσα ντομάτας
1-2 μικρές καυτερές πιπεριές
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 κουταλιές της σούπας λάδι

Σάλτσα με μαγιονέζα
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
125 γρ. γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη
αλάτι

Οδηγίες:

Εκτέλεση για τη σάλτσα με γιαούρτι: Καθαρίζετε το φινόκιο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια (κρατάτε την πρασινάδα). Πλένετε το πορτοκάλι με ζεστό νερό και με το ειδικό εργαλείο κρατάτε το ξύσμα του. Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι βαθιά, έτσι ώστε μαζί με την εξωτερική φλούδα, να αφαιρεθεί εντελώς και η άσπρη φλούδα. Κόβετε με κοφτερό μαχαίρι δεξιά και αριστερά από την λεπτή φλούδα του κάθε κομματιού και βγάζετε τα φιλέτα. Μαζεύετε και το χυμό. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε το φινόκιο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα ακόμη λεπτά. Προσθέτετε τα φιλέτα πορτοκαλιού (μαζί με το χυμό τους) και σιγοβράζετε για περίπου 7 λεπτά. Αφού κρυώσει το μείγμα, το πολτοποιείτε στο μύλο λαχανικών, προσθέτετε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τέλος, προσθέτετε την πρασινάδα από το φινόκιο.

Εκτέλεση για τη καυτερή σάλτσα ντομάτας: Αφαιρείται τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 15 λεπτά να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Ανακατεύετε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το κόλιανδρο σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι και το λάδι.
Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τη σάλτσα να μείνει ½ ώρα στο ψυγείο, πριν τη σερβίρετε.


Εκτέλεση για τη σάλτσα με μαγιονέζα: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν και η σάλτσα είναι έτοιμη!!!!