BACK

Τάρτα Σπανάκι

Η τάρτα του σεφ Τσανακλίδη είναι ίσως από τις πιο νόστιμες που θα έχετε φτιάξει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

300 γρ. βούτυρο
500 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. αλάτι
2 αβγά
1 σφην. νερό
500 γρ. σπανάκι φύλλα 
1 ματσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κρεμμύδι
½ ματσ. δυόσμο
½ ματσ. άνηθο
300 γρ. κασέρι 
4 αβγά
1 φλ.κρέμα γάλακτος 
3 κ.σ. σιμιγδάλι

Οδηγίες:

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, το αλεύρι, το αλάτι και προαιρετικά μια τσιμπιά ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα ζύμης.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια σφιχτή ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και την βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Σε καθαρή επιφάνεια απλώνουμε λίγο αλεύρι, τοποθετούμε τη ζύμη και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο, σε επιφάνεια λίγο μεγαλύτερη από αυτή της ταρτιέρας μας.
Βουτυρώνουμε καλά την ταρτιέρα, στρώνουμε το φύλλο και φροντίζουμε να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα.
Με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες παντού στη ζύμη για να μη φουσκώσει και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Για τη γέμιση ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και σωτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ξεπαγώσει και να σωταριστεί καλά.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά, προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και το σωταρισμένο σπανάκι. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο άνηθο και δυόσμο, ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και γεμίζουμε με αυτό την ψημένη ζύμη της τάρτας.
Στρώνουμε την επιφάνεια του μείγματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.

Tips

Με τη ζύμη που μας περίσσεψε μπορείτε να κάνετε πολύ ωραία ατομικά τυροπιτάκια τηγανιτά ή φούρνου.