Ψαρονέφρι με σάλτσα από πετιμέζι
Συστατικά:
Για το κρέας
1 ψαρονέφρι
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 καρότο
πιπέρι
1 κούπα δυόσμος (φύλλα μόνο)
1 λίτρο κρασί
80 γρ. πετιμέζι
για τα αμπελοφάσουλα
½ κιλό αμπελοφάσουλα
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες ψιλοκόμμενες
αλάτι & πιπέρι
λάδι
για τις πατάτες
3 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Οδηγίες:
Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι μέσα στο κρασί μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει, το δύοσμο και λίγο αλατοπίπερο.
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα αμπελοφάσουλα.
Στη συνέχεια τα περνάμε στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες (ψιλοκομμένες ή τριμμένες) και λίγο αλατοπίπερο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους.
Τις σοτάρουμε μέσα σε λίγο λάδι μαζί με το κρεμμύδι και τις πιπεριές Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν ροδίσουν, τις κατεβάζουμε.
Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το μαρινάρισμα και βράζουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Τα βγάζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ. Ξανατοποθετούμε τα λαχανικά στο κρασί, προσθέτουμε το πετιμέζι και βράζουμε μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Ψήνουμε το κρέας στη σχάρα.
Σερβίρουμε περιχύνοντάς το με τη σάλτσα και τα αμπελοφάσουλα με τις πατάτες στο πλάι.