BACK

Ψιλοκομμένο μοσχάρι με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο

Ένα πιάτο με αρκετά λιπαρά που όμως αξίζει να το δοκιμάσετε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό μανιτάρια
6 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
250 γρ κασέρι, τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιά ξερό θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Ρίχνετε σ’ ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κρέας. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε τη ντομάτα και αφήνετε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το θυμάρι. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σ’ ένα στρογγυλό πήλινο και το φουρνίζετε στους 170°C, για μισή ώρα περίπου.

Το βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε το μισό τριμμένο κασέρι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το άλλο μισό και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Το σερβίρετε ζεστό-ζεστό στο τραπέζι.


 

Tips

Ιδανική γαρνιτούρα γι’ αυτό το πιάτο είναι ένας πλούσιος πουρές.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: