Τα μανιτάρια δεν μπορούν πια να λείπουν από καμιά εκλέπτυσμένη κουζίνα: είναι μια ιδανική συνοδεία σε πολλά φαγητά από κρέας και ιδιαίτερα από κυνήγι, εξευγενίζουν ζυμαρικά και ριζότο, προσδίδουν άρωμα στις σαλάτες και η γεύση τους είναι ασυναγώνιστη, ακόμη και ως n πιο απλή τnγανιά! Αλλά και σε μικρές δόσεις αναδιπλώνουν το μεγαλείο τους: Morilles a la creme, μαριναρισμένοι πλευρώτοι, vol au vent με μανιτάρια είναι μυθώδη εδέσματα.
Σ’ αυτήν την πλούσια συλλογή συνταγών σάς παρουσιάζουμε τα καλύτερα και τα πιο εύγευστα άγρια και καλλιεργημένα μανιτάρια, από τους κανθαρίσκoυς ως στις φθινοπωρινές τρομπέτες και οπό τους βωλιτες ώς τις φολιότες, και φυσικά αφιερώνουμε πολλές σελιδες και στη βασiλισσα των μανιταριών, την τρoύφα. Εκτός των άλλων σας παρουσιάζουμε και τυπικά ασιατικά φαγώσιμα μανιτάρια και «από το αφτί του Ιούδα» ώς τα σιτακε, που χαίρoυv όλο και μεγαλύτερης εκτίμησης και δεν επιτρέπεται να απουσιάζουν από κανένα βιβλίο μαγειρικής.
Τα μανιτάρια αγαπούν τους καλοφαγάδες και οι καλοφαγάδες τα μανιτάρια. Από σήμερα ανήκετε κι εσείς σ' αυτoύς. Ένα σύμπαν γεμάτο άρωμα και απόλαυση σας περιμένει.
Εκδόσεις "Naumann & Göbel Verlagsgesellschatt mbH- NGV", μέλος της VEMAG Verlags- und Medien, Aktiengesellschaft, Köln