Είναι φανερό ότι στο Μαρουσάκι πνέει ένας αέρας γαλλικής επαρχίας, Προβηγκίας. Οι λεπτομέρειες στη διακόσμηση παραπέμπουν σε γαλλικό αγροτόσπιτο, όπως θα το ζωγράφιζε κανείς. Ένα μεγάλο ξύλινο έπιπλο με τζάμια εκτελεί χρέη θήκης για τα ποτήρια αλλά κατέχοντας έναν απόλυτα δικό του χώρο, στέκεται επιβλητικό και πραγματικά υπογραμμίζει το χαρακτήρα του εστιατορίου.Ο κήπος είναι ήρεμος, πραγματικός κήπος. Όχι αίθριο, όχι αυλή, αλλά με μια ελιά στη μέση που μπορείς να καθίσεις γύρω από τον κορμό της. Χωρίς σκέπαστρο. με φυσική σκιά, που σημαίνει ότι στις μέρες βροχής μπορείς μόνο να τον κοιτάζεις από μέσα. Αλλά κι αυτό μπορεί να είναι αρκετό κάποιες φορές.Τόσο σε ό,τι αφορά το φαγητό όσο και τη διακόσμηση φαίνεται ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί μια υψηλή ποιότητα, ωστόσο σε συγκεκριμένες στιγμές υπάρχει η αίσθηση ότι αυτή η προσπάθεια έχει υπερτονίσει κάποια στοιχεία, αποτυπώνει έναν υπερβάλλοντα ζήλο, έναν ενθουσιασμό που καμιά φορά επισκιάζει τον ίδιο το σκοπό που θέλει να εξυπηρετήσει.
Το φαγητό είναι ιδιαίτερα φροντισμένο, μαγειρεμένο με καλής ποιότητας πρώτες ύλες και πολλή αγάπη. Η κουζίνα μεσογειακή, με πιάτα γαλλικής ή ιταλικής έμπνευσης, ελληνικού χαρακτήρα, αλλά και ανατολίτικων επιρροών. Στο Μαρουσάκι θα βρείτε μια σειρά από σαλάτες με φαντασία, ζυμαρικά για χορτοφάγους ή όχι, εκλεπτυσμένους μεζέδες, χορταστικά κυρίως, είτε αγαπάτε το λευκό ή κόκκινο κρέας ή ακόμα και το ψάρι. Με έμφαση σε ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης, τυριά από την Κρήτη και τη Μυτιλήνη, οι γεύσεις καλύπτουν γεωγραφικά όλη τη Μεσόγειο καθώς κινούνται από ταμπουλέ και γιαουρτλού και φτάνουν σε φιλετάκια κοτόπουλου με κρέμα μαστίχας και ψητή τσιπούρα.Επιδόρπια για όσους αγαπούν τη σοκολάτα με πρωταγωνιστή τον κορμό με αρώματα brandy, αλλά κι για εκείνους που προτιμούν πιο ανάλαφρες και κρεμώδεις γεύσεις.Ποτήρι μπύρα, χύμα κρασί, αλλά και ιδιαίτερα προσεγμένη λίστα κρασιών με γεωγραφική ταξινόμηση.
Οι τιμές είναι κάπως τσιμπημένες, αλλά ήδη γίνονται προσπάθειες από την πλευρά του εστιατορίου να συγκρατηθεί το κόστος.Η ιδιοκτήτρια Μαρία Σκοπελίτη είχε ένα στόχο στο μυαλό της: να βρει τον κατάλληλο χώρο για να στεγάσει το όνειρό της να ανοίξει ένα μαγαζί για φαγητό. Αν και γυμνάστρια το ενδιαφέρον της για τις γεύσεις και τη μαγειρική την οδήγησε να κάνει στροφή στην καριέρα της και μόλις βρέθηκε στο δρόμο της o κήπος και ο χώρος στο Μαρούσι δεν έχασε χρόνο. Διάλεξε κάθε κομμάτι της διακόσμησης μόνη της, βήμα βήμα όπως η ίδια λέει, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο. Κάθε φορά έφτιαχνε κάτι και συνέχιζε με τα υπόλοιπα που έπεεπε να γίνουν. Αν και χρειάστηκαν 6 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του στησίματος του μαγαζιού, μπορεί να λέει ότι είναι το προσωπικό της δημιούργημα.Αρχικά στην κουζίνα πειραματίστηκε με περισσότερο γαλλικές γεύσεις, ωστόσο μετά από 5 χρόνια εμπειρίας διαπιστώνει ότι οι πιστοί πελάτες του καταστήματος, αλλά και οι περαστικοί προτιμούν απλούστερες γεύσεις, πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα, όχι μόνο από άποψη παλέτας, αλλά και λόγω του οικονομικού παράγοντα.Το Μαρουσάκι φιλοξενεί το ίδιο εύκολα και επιτυχώς απλές εξόδους για φαγητό, επαγγελματικά δείπνα και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Διεύθυνση: Παν. Τσαλδάρη 8, Μαρούσι, Χάρτης
Τηλέφωνο: 2106127100
Τιμή ανα άτομο: 25€/άτομο
Ώρες Λειτουργίας: Κλειστά Δευτέρα
Τρίτη-Σάββατο: 20.00-00.30
Κυριακή: 13.00-00.30