Περιλαμβάνει 53 αυθεντικές συνταγές από 28 διαφορετικές χώρες, που ταξιδεύουν γευστικά τον αναγνώστη σελίδα – σελίδα. Για κάθε χώρα υπάρχει συνοπτική περιγραφή της γαστρονομικής της ιστορίας και για την κάθε συνταγή υπάρχει φωτογραφία και αναλυτικές οδηγίες παρασκευής του πιάτου.
Η αισθητική του βιβλίου αντανακλά τις σύγχρονες τάσεις των βιβλίων γαστρονομίας και παρουσιάζει τις αντιπροσωπευτικότερες συνταγές από χώρες με ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφορά για όλους τους chefs που ασχολούνται με τα ethnic πιάτα αλλά και εκείνους που επιθυμούν να εξερευνήσουν καινούργιες γεύσεις και είναι συλλέκτες νέων εμπειριών.
Οι συντελεστές της έκδοσης για να επιλέξουν τις συνταγές που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο και για να εξασφαλίσουν την αυθεντικότητά τους, συνεργάστηκαν με 15 Πρεσβείες ξένων κρατών στην Αθήνα, με γνωστά έθνικ εστιατόρια, με ξένους διακεκριμένους chefs που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με καθηγητές μαγειρικής και συγγραφείς γαστρονομίας.
Η ποιότητα του αποτελέσματος αυτής της εκδοτικής προσπάθειας θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ετοιμαστείτε λοιπόν για διεθνών προδιαγραφών γαστριμαργικές απολαύσεις, μόνο για απαιτητικούς γευσιγνώστες.
Το βιβλίο είναι δίγλωσσο, στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Eκδόσεις: Les Livres du Tourisme