BACK

Αστακός Πιλάφι

Ένα πιλάφι με πλούσια γεύση καi θαλασσινό άρωμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για τον αστακό

  • 1 κιλό περίπου ο αστακός
  • 1 ολόκληρο κρεμμύδι
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 3-4  κ.σ ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 1-2 ντομάτες κομμένες
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και πιπέρι

Για το πιλάφι

  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι

Οδηγίες:

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αφού βράσει προσθέτουμε τον αστακό, το κρεμμύδι, το σέλινο και λίγο λάδι. Βράζουμε για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τον αστακό από την κατσαρόλα και τον καθαρίζουμε χωρίς όμως να πετάξουμε τα εντόσθια.

Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε μια σάλτσα με το κρεμμύδι και τις ντομάτες ψιλοκομμένα, λίγο μαϊντανό, ένα μικρό δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.

Σουρώνουμε το ζωμό από τον αστακό, προσθέτουμε τη σάλτσα, τα εντόσθια και το ρύζι. Ψήνουμε σε χαμηλά φωτιά το πιλάφι, περίπου 20 λεπτά.

Μπορούμε να σερβίρουμε τη λευκή σάρκα του αστακού μαζί με το πιλάφι.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: