Αντσοϊάντ
Δημοσιέυτηκε: Tue, 07/13/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 02/18/2014 - 16:55
Μια γαλλική σάλτσα από αντζούγιες , για να τη σερβίρουμε, ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ και τις αλείφουμε με μισό κουταλάκι από τη σάλτσα. Επίσης γαρνίρουμε με την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Συστατικά:
10 φιλέτα αντζούγιας στο λάδι
4 σκελίδες σκόρδο
½ του φλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
½ του φλ. ελαιόλαδο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Οδηγίες:
1. Πολτοποιούμε τις αντζούγιες με το σκόρδο, το ξίδι και λίγο λάδι στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι.
3. Αποθηκεύουμε την αντσοϊάντ σε ένα βαζάκι (κρατάει 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο).
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: