Ελιές πράσινες με πιπεριά
ΠΙκάντικος και αρωματικός μεζές η καλύτερη παρέα για το ούζο. Με αρώματα και γεύση από τις πιπεριές αυτές οι ελιές έχουν το κάτι παραπάνω!
Συστατικά:
- 3 κιλά μεγάλες πράσινες ελιές
- 3 λίτρα νερό
- 250 γρ. αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κιτρικό οξύ (ξινό)
- ½ κούπα ξίδι
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου
- 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλώρινας
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Πλένουμε καλά τις ελιές και τρυπάμε τις με το πιρούνι μόνο μια φορά.
Αφήνουμε σε μεγάλη λεκάνη γεμάτη νερό για 10 μέρες, αλλάζοντας καθημερινά το νερό.
Ετοιμάζουμε ένα διάλυμα με 3lt νερό, τα 200 γρ. αλάτι και το ξινό.
Αφήνουμε τις ελιές στο διάλυμα αυτό για 8 μέρες.
Ψήνουμε ελαφρά τις πιπεριές, ώστε να μη λιώσουν, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες.
Διαλύουμε τα 50 γρ. από το αλάτι που έμεινε σε 2 λίτρα νερό και προσθέτουμε το ξίδι.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τις ελιές από το προηγούμενο διάλυμα.
Σε μια γυάλα τακτοποιούμε τις ελιές βάζοντας ανάμεσα σε κάθε σειρά πιπεριές και σπόρους κόλιανδρου.
Ρίχνουμε στο δοχείο το διάλυμα και συμπληρώνουμε με το ελαιόλαδο.
Μετά από μια εβδομάδα είναι έτοιμες.