Εύκολη κλασσική κρεμ μπρουλέ
Δημοσιέυτηκε: Mon, 01/19/2015 - 18:06 || Ενημερώθηκε: Mon, 02/26/2024 - 11:19
Η κρεμ μπρουλέ είναι μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες κρέμες που την βρίσκουμε συνήθως σε καλά εστιατόρια και ειδικά ζαχαροπλαστεία.
Η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη και αξίζει να την φτιάξετε μόνοι σας.
Συστατικά:
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κλωναράκι βανίλιας 1 βανίλια σε σκόνη
100 γραμ. ζάχαρη καστανή
6 κρόκους αβγών
Οδηγίες:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεταλλικό μπολ επάνω σε μπεν-μαρί και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
- Αφού αφρατέψει το μείγμα το μοιράζουμε σε 6 πυρίμαχα μπολάκια
- Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι να φτάσει στη μέση από τα μπολάκια.
- Ψήνουμε στους 140 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
- Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει η κρέμα.
- Λίγο πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια με καστανή ζάχαρη και τα καίμε με ειδικό φλόγιστρο ελαφρά με προσοχή για να μην τα κάψουμε.
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη και σερβίρουμε.
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: