Εύκολη μους σοκολάτας με γλυκάνισο
Η αγαπημένη μους σοκολάτας μεταμορφώνεται με την προσθήκη γλυκάνισου παίρνοντας μία πιο ανατολίτικη γεύση.
Συστατικά:
200 γρ. κουβερτούρα 55% ψιλοκομμένη
4 κρόκους αυγών
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
190 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
Οδηγίες:
Βάζουμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 150 γρ. ζάχαρη σε ένα μπεν μαρί και χτυπάμε μέχρι να ζεσταθούν και να γίνει μία κίτρινη κρέμα.
Έτσι παστεριώνουμε τα αυγά.
Τα μεταφέρουμε στο μίξερ ρίχνουμε την σκόνη του γλυκάνισου και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε το μείγμα προσεκτικά να μην ξεφουσκώσει.
Προσθέτουμε κατόπιν και την μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Γεμίζουμε ψηλά όμορφα παλιά ποτήρια αν θέλουμε να δώσουμε εορταστική ατμόσφαιρα ή μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 4-5 ώρες.
Σερβίρουμε με ξύσμα σοκολάτας ή σκόνη κακάο.