Ντομάτες γεμιστές με μανιτάρια
Δημοσιέυτηκε: Sat, 04/14/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 08/05/2014 - 10:07
Το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό, εδώ σε μια εκδοχή του με μανιτάρια.
Συστατικά:
- 8 ντομάτες
- 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας κομμένα σε φέτες
- 2 ματσάκια μαϊντανό
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκια γλυκιά κόκκινη πιπεριά ή πάπρικα σκόνη
- 1½ φλ. ρύζι Καρολίνα
- αλατι και πίπερι
- λίγη ζάχαρη
- λίγη γαλέτα
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
Αφαιρούμε το καπάκι από τις ντομάτες και τις αδειάζουμε προσεκτικά για να μην τις διαλύσουμε
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ρύζι και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τη σάρκα ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.
Αλείφουμε μετο δάχτυλά μας το εσωτερικό της ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο και 1 πρέζα ζάχαρη και τις γεμίζουμε στα τρία τέταρτα,
Ψήνουμε περίπου για 60-90 λεπτά.
Tips
Στη μη νηστίσιμη εκδοχή της συνταγής προσθέστε ψιλοκομμένο βραστό κοτόπουλο ή και τρίμματα φέτας και η γεύση θα γίνει ανεπανάληπτη.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: