BACK

Σπαγγέτι με λάδι και σκόρδο - Aglio Olio

Τα τρία υλικά σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια!
Τα σπαγγέτι με λάδι και σκόρδο είναι ένα πολύ γευστικό και εύκολο πιάτο.

Όσο καλύτερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιήσετε τόσο το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
1/3 φλιτζάνι πολύ καλό ελαιόλαδο
8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλάκια γλυκού καλό καυτερό μπούκοβο ή μία καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό


 

Οδηγίες:

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Κρατήστε κατά μέρος 1 1/2 φλιτζάνια νερό μαγειρέματος ζυμαρικών πριν σουρώστε τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τα ζυμαρικά.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι που μόλις αρχίζει να γίνεται χρυσό στην άκρη.
Προσθέστε το μπούκοβο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
Προσεκτικά προσθέστε το νερό των ζυμαρικών στο σκόρδο και το λάδι και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά το ένα τρίτο περίπου.

Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε.
Σβήστε την φωτιά, προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε τα ζυμαρικά να ξεκουραστούν από τη φωτιά για 5 λεπτά για την σάλτσα να απορροφηθεί.

Αν θέλετε προσθέστε δύο τρεις κουταλιές από μία καλή παρμεζάνα ή ακόμα καλύτερα για μένα, λίγο πεκορίνο ρομάνο και απολαύστε το...