Ταμπουλέ της Καίτης από το Καφέ Αβησσυνία
Η κλασική σαλάτα Μέσης Ανατολής με το μάτι της Καίτης Κουφονικόλα από το καφέ Αβησσυνία
Συστατικά:
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι (πλιγούρι)
1/2 φλιτζάνι φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού
2 ντομάτες σαλάτα, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες:
Πλένουμε το πλιγούρι λίγο κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
Αφήστε δύο ώρες, έως ότου ο χυμός έχει απορροφηθεί και το σιτάρι έχει φουσκώσει.
Τοποθετήστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το σιτάρι και ανακατέψτε απαλά.
Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Την συνταγή μας παρεχώρησε η Καίτη από το βιβλίο της - Ketty of Café Abyssinia