Τηγανητά φιλέτα γλώσσας με μπύρα
Ένας νόστιμος και διαφορετικός από τα συνηθισμένα, τρόπος να μαγειρέψετε και να απολαύσετε το λευκό και τρυφερό κρέας της γλώσσας. Δοκιμάστε το με φιλέτα μεγάλου φρέσκου μπακαλιάρου ή πέρκας!
Συστατικά:
2 γλώσσες 600 γρ.
50 γρ βούτυρο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
100 ml μπύρα Fischer
200 ml κρεμ φρες
το χυμό ½ λεμονιού
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Ζητήστε από τον ψαρά σας να σας φιλετάρει τη γλώσσα και να την κόψει σε κομμάτια.
Διπλώνουμε τα φιλέτα στα δύο, τα καρυκεύουμε και τα αλευρώνουμε.
Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε καλά και από τις δυο μεριές.
Στα μέσα του ψησίματος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Βγάζουμε το ψάρι από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μπύρα Fischer και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί ο όγκος της.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρεμ φρες και το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να βράσουν.
Σερβίρουμε τα φιλέτα της γλώσσας στο πιάτο, περιχύνουμε με τη σως και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.