BACK

Κρέπες με φράουλες και σάλτσα φρέσκιας φράουλας

Ένα από τα αγαπημένα εύκολα και γευστικά γλυκά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για τις κρέπες
½ φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 αβγό
½ φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση
300 gr φρέσκο τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
400 gr φράουλες
100 gr ζάχαρη 

Οδηγίες:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά που χρειάζονται για τις κρέπες στο mixer και αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον για μία ώρα. Τηγανίζουμε τις κρέπες και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.

 

Αναμιγνύουμε το τυρί,την ζάχαρη άχνη και το γάλα. Κόβουμε σε κομμάτια τις μισές φράουλες και τις αναμιγνύουμε στο μείγμα τυριού.  Χτυπάμε στο blender τις υπόλοιπες φράουλες με τη ζάχαρη, να γίνουν πολτός.

Βράζουμε για 5 λεπτά τη σάλτσα φράουλας και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα τυριού-φράουλας, τις κλείνουμε σε φάκελο και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.