Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα φασκόμηλο και φρέσκο τυρί κρέμα
Νόστιμος συνδιασμός του τυριού και του φασκόμηλου.
Συστατικά:
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
κούπας λευκό ξηρό κρασί
λίγα φύλλα φασκόμηλο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 πακέτο φρεσκο τυρί κρέμα
1 μπουκέτο μπρόκολο
2 καρότα μεγάλα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Βράζουμε τα καρότα. Βουτάμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 2 λεπτά το μπρόκολο, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μπουκετάκια.
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο ολόκληρο και τα λεπτοκομμένα φιλέτα κοτόπουλο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το φασκόμηλο και σβήνουμε με κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και αποσύρουμε από την εστία.
Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να γίνει πλούσια κρέμα.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγα κομμάτια κοτόπουλο, μπρόκολο και καρότο σε φέτες.
Περιχύνουμε με την σάλτσα και προαιρετικά γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιρόπι balsamico.