BACK

Γέμιση για γαλοπούλα με κιμά, κάστανα, σταφίδες και κουκουνάρι

Μία από τις καλύτερες παραδοσιακές  γεμίσεις που δίνει ακόμα περισσότερη γεύση στην  γαλοπούλα μεταμορφώνοντας την Ντίβα του γιορτινού τραπεζιού!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (32 votes)

Συστατικά:

700 γρ κιμά
50 γρ βούτυρο
1 μεγαλο κρεμμύδι ξερό
500 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 ποτηρι λευκό κρασί ή μπράντυ
50 γρ σταφίδες,
50 γρ από δαμασκηνα ξερα, βερύκοκα, χουρμαδες ολα ψιλοκομμενα 
50 γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο ελαφρά
​τα συκωτακια της γαλοπουλας ψιλοκομμενα
ενα ξινομηλο τριμμενο
200 μλ ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμενο

Οδηγίες:

Σωτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, τα συκωτάκια και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα κάστανα και τα υπόλοιπα ξερα φρούτα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι,το ξινόμηλο, τα μπαχαρικά, τον ζωμό, κι αφήνουμε να σιγοβράσει και να μελώσει η γέμιση για τουλάχιστον μιαμιση ωρα. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε την γαλοπούλα.

Σημείωση: Αυτή η συνταγή είναι για περίπου 4 κιλά γαλοπούλα.

Προέλευση:
Κατηγορία: