Κρέμα καραμελέ με σοκολάτα
Μια σοκολατένια κρεμ καραμελέ με βελούδινη υφή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Συστατικά:
9 αυγά
1,5 κιλό εβαπορέ
1 ½ ζάχαρη
½ κ.κ. απόσταγμα βανίλιας
5 κ.σ. κακάο
για την καραμέλα
1 φλ. ζάχαρη
Οδηγίες:
Για την καραμέλα:
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη να ζεσταθεί σε πολύ σιγανή φωτιά. Μόλις η η ζάχαρη γίνει ρευστή, την μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά σε φόρμα πυρέξ 30 εκ. Φροντίζουμε η καραμέλα να πάει παντού.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, το κακάο και την βανίλια. Προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε μέσα στο πυρέξ με την καραμέλα.
Βάζουμε το πυρέξ μέσα σε ένα ταψί και γεμίζουμε με καυτό νερό για τρία εκατοστά περίπου. Έτσι δημιουργούμε μια καυτή πισίνα μέσα στην οποία ψήνεται το γλυκό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 40-45 περίπου. Μόλις το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι, πρέπει να βγαίνει καθαρό. Μόλις το γλυκό κρυώσει λίγο, το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά ολοβραδίς.